Allente boekentips over opvoeden

Opvoeden, iets wat soms vanzelf gaat en soms ook even niet. Bij nieuwe en onverwachte situaties moet je vaak even schakelen. Of gewoonweg bepalen wat je van iets vindt, kan het wel of niet? Hoe doen andere ouders dit? We delen graag een drietal boekentips met je. Deze drie lezen echt lekker weg, hebben humor én bevatten bruikbare tips. 
 

1) Choco & Mayonaise - Ineke van Lint


Ineke Van Lint, zelf moeder van vier kinderen en kinderpsychologe, heeft al 25 jaren lang uitgebreid kunnen oefenen met opvoeden en zoeken naar en experimenteren met handige, creatieve manieren om zichzelf en haar vier kinderen door het opvoedingsavontuur te loodsen. Haar talrijke praktische voorbeelden, grappige anekdotes en de vele concrete situaties, zo uit het leven gegrepen, zullen een bron van inspiratie zijn op het parcours dat jij, als opvoeder, doorspartelt tijdens het opvoeden van die kinderen die jou gegeven zijn.

bol.com | Choco en Mayonaise, Ineke Lint | 9789082088649 | Boeken
 

2) Omdenken in opvoeding - Berthold Gunster


Kinderen moet je niet opvoeden. Dat is vastdenken. Je moet juist van een probleem een mogelijkheid maken: door te kijken naar wat er is en wat er zou-kunnen-zijn. Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in de opvoeding. Een boek voor iedereen die privé of in het werk met kinderen te maken krijgt.


bol.com | Omdenken in opvoeding, Berthold Gunster | 9789400511965 | Boeken
 

3) Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet) - Philippa Perry


Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Maar hoe doe je dat? In dit wijze, verstandige en verfrissende boek staat alles wat er in de opvoeding van een kind écht toe doet. Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap.


bol.com | Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen,  Philippa Perry |...

Veel leesplezier! 
Cookie instellingen