Een dagje meekijken in het leven van Allente gastouder ‘Thuis bij Col’

Een van onze enthousiaste gastouders is Nicole Koomen. Zij staat ook wel bekend als Colcol. Nicole neemt ons voor een dagje mee in haar ‘gastouderleven’, want hoe ziet zo’n dag als gastouder er eigenlijk uit? Nicole vertelt het ons graag! 

Mijn dagen starten vaak al vroeg om 5.45 uur of om 6.30 uur. De eerste paar kindjes ploffen dan lekker op de bank met KinderTV aan om nog even rustig wakker te worden. Rond 7.00 uur komen er gezellig nog wat meer kindjes binnen en dan beginnen we met broodjes smeren. Na het broodje eten wordt het drinken ingeschonken. Als de bekers leeg zijn mogen de kinderen nog even spelen voor degene die daarna naar school moeten. Rond 8.05 uur zeg ik dat het tijd is om op te ruimen en dat doen we dan altijd met z’n allen. Daarna is het tijd om schoenen en jassen aan te trekken en de tassen te pakken, iedereen verzameld zich dan in de keuken. 

We lopen bijna altijd naar de scholen en peuteropvang. Hiervoor maak ik gebruik van mijn extreem coole Kiddybus (zie foto)! De kids in de leeftijd van 0 tot 4/5 jaar zitten dan in de Kiddybus en de anderen lopen of fietsen ernaast. Als iedereen die naar school moet is weggebracht, gaan we met de overgebleven kinderen weer naar huis. Ik zeg bewust ‘naar huis’ omdat de kinderopvang gewoon lekker bij mij thuis is en de kinderen hier ook echt een ‘thuisgevoel’ hebben. Als we weer thuis zijn mogen de kinderen natuurlijk weer lekker spelen. Vaak gaan we spelletjes doen en soms ook wat gym oefeningen, afhankelijk van de leeftijden van de kids van die dag.Mijn grootste motto die ik de kinderen als eerste hier bij mij aanleer is SAMEN SPELEN, SAMEN DELEN! Ook vind ik het erg belangrijk dat de kinderen eerlijk tegen mij zijn en dus niet jokken. Ik zeg dan ook altijd  “Col wordt niet boos, zolang je maar eerlijk bent”. 

Rond 9.30 uur krijgt iedereen een koekje en rond 10.30 uur een fruitje. Water, thee of limonade krijgen ze de hele dag door aangeboden. Om 11.00 uur is het weer tijd om op te ruimen en de schoenen & jassen aan te trekken. Want om 11.15 uur gaan we met de Kiddybus naar de Deen, waar ze vaak een banaantje voor onderweg krijgen. Hierna lopen we gelijk door naar de peuterspeelzaal om een paar kindjes op te halen. Als ik een baby heb kan die ook gewoon mee in de Kiddybus, ik heb namelijk een speciale babymand waar ze heerlijk in kunnen zitten en/of slapen. Als ik ‘s middags geen kinderen van school hoef te halen gaan we na de peuterspeelzaal weer terug naar huis en is het tijd om een broodje te eten. De kinderen die naar bed gaan maak ik vervolgens klaar voor een lekker dutje. 

Als ik ‘s middags wel om 14.00 uur kinderen van school moet halen dan eten de kinderen onderweg een broodje. Waarom ik dit zo doe is omdat de kindjes anders maar kort kunnen slapen, ik wek de slapende kindjes om 13.30 uur om de andere kinderen van school te kunnen halen. Want slapende kindjes laat ik niet alleen. 

‘S middags rond 14.30 uur krijgen de kinderen een cracker of rijstwafel. Vanaf 16.00 uur worden de kinderen langzamerhand weer opgehaald. Als er een kindje wordt opgehaald dan krijgt hij of zij altijd een snoepje voor onderweg. De allerkleinsten krijgen een lekkere pof mais. 24 uur per dag, 7 dagen per week sta ik klaar voor ‘mijn’ kids. Ze kunnen zelfs blijven slapen! Wel probeer ik de even weekenden vrij te houden. In de vakantie vind ik het ook onwijs leuk om een dagje weg te gaan met de kids! 

Wat een toewijding en warmte bij gastouder Nicole! Ben jij ook nieuwsgierig naar gastouderopvang of overweeg je zelf gastouder te worden? Kijk eens op de website of neem contact met ons op! 
Cookie instellingen