Afvallessen voor leerlingen IKC Waterrijk

Om kinderen op jonge leeftijd al bewust te maken over zwerfafval en afval scheiden biedt de gemeente gastlessen aan op basisscholen. Dinsdag 29 maart was de aftrap op IKC Waterrijk in Noord-Scharwoude.

Leerlingen van groep 5 en groep 6 van IKC Waterrijk kregen bezoek van gastdocent Esther en Wendy van het bureau De Bries. De leerlingen werden tijdens de gastles bewust gemaakt over de impact die zwerfafval heeft op het milieu en de gevolgen van rondzwervend afval voor dieren. Daarnaast leerden zij ook wat ze zelf kunnen doen om zwerfafval te voorkomen en gingen ze enthousiast naar buiten om zwerfafval op te ruimen.

Bijzondere vondsten
Na een interactieve gastles zijn de kinderen naar buiten gegaan, op zoek naar zwerfafval. Snoeppapiertjes, peuken, plastic verpakkingen en blikjes hadden ze wel verwacht te vinden. Maar het uiteindelijke resultaat overtrof toch de verwachtingen. Ze vonden zelfs wijnflessen, aanstekers, glasscherven, vuurwerk en een stuk vlonder. In en rondom school en het water werd veel zwerfafval gevonden. In slechts een halfuur hebben de leerlingen meerdere afvalzakken vol met zwerfafval opgeruimd! Zo is Noord-Scharwoude weer een stuk schoner!

Interactieve gastlessen van De Bries
De enthousiaste gastdocenten van De Bries geven jaarlijks honderden gastlessen op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Ze vertellen over zwerfafval, afval scheiden, plastic soep en andere belangrijke thema’s zoals recycling en de waarde van afval en grondstoffen. Op een leuke wijze worden kinderen tijdens de gastlessen meegenomen in een interactief verhaal en gaan ze zelf aan de slag met zwerfafval opruimen en afval scheiden. Met de gastlessen wil de gemeente de kinderen en hun ouders/verzorgers bewuster maken van zwerfafval en het belang om afval goed te scheiden.

Gastles in de klas halen?
De gemeente werkt samen met De Bries. Benieuwd naar de mogelijkheden om zwerfafval en of afval scheiden op jouw school op de agenda te zetten? Neem dan contact op met Team Schoon van De Bries.

De interactieve gastlessen worden kosteloos door de gemeente aangeboden.

Artikel Dijk&Waard
Cookie instellingen