Allente tips voor de meivakantie!

De meivakantie staat voor de deur! Hoewel er nog veel dicht is zal het je verrassen hoeveel leuke activiteiten er toch nog georganiseerd worden voor de kids. Ze hoeven zich echt niet te vervelen! We zetten de leukse tips op een rijtje voor je. Fijne vakantie!

1. Actief Sport & Events heeft een 'bevrijdingsweek' georganiseerd in Langedijk van 3 tot 7 mei met allemaal actieve, leuke en sportieve activiteiten! Zo is op vrijdag 7 mei veel te doen op de schoolpleinen van de Koolvlet en De Phoenix in Broek op Langedijk. Check alle activiteiten hier! 

2. Ook Heerhugowaard Sport NV heeft niet stilgezeten! Tijdens de meivakantie, op 29 april, organiseren zij samen met de gymjuffen en -meesters sporten in de buurt. Op het schoolplein van verschillende scholen in Heerhugowaard (waaronder o.a. De Hasselbraam en De Kleine en Grote Beer) worden er diverse leuke spelletjes opgezet waar kinderen van 6 t/m 12 jaar aan mee kunnen doen.

3. Klimmen en klauteren bij Outdoorpark Alkmaar!  Alkmaar Sport biedt in de meivakantie een coronaproof programma aan bomvol activiteiten voor kinderen van 8 t/m 12 jaar bij Outdoorpark Alkmaar. Van maandag 3 mei t/m vrijdag 7 mei kunnen kinderen voor €12,50 meedoen met de twee uur durende activiteiten op het overzichtelijke park. Onder begeleiding van professionele instructeurs gaan de kinderen het avontuur aan met de obstakels en tijdens de verschillende teambuildingsactiviteiten! 4. Midgetgolfen bij De Merelhof in Bergen ligt de tussen hoge bomen terwijl het gewoon middenin het centrum van Bergen ligt! Superleuk gezinsuitje én in de meivakantie ook elke dag geopend! 5. Ben je wel eens in Castricum bij Camping Geversduin geweest? Je hebt daar een gewéldige speeltuin en natuurspeelplaats waar kinderen dolenthousiast van worden. Ook als je niet op de camping staat mag je gewoon komen spelen! 

6. Voetgolf Alkmaar ligt op een enorm buitenterrein in Langedijk en is natuurlijk helemaal coronaproof daardoor. Wil jouw zoon of dochter toch echt eens zijn of haar kinderfeestje vieren, dan kan dat dus ook prima hier! Er zijn 18 holes waar de kinderen ongeveer 1,5 tot 2 uur over doen. 

7. Doe eens een natuurspeeltuinenroute, er zijn hele leuke natuurspeeltuinen in de regio zoals bij Natuurpark Geestmerloo, natuurspeeltuin Sint Pancras en Speelbos Waarderhout in Heerhugowaard8. Ga een middagje spelen en relaxen bij Het Geestmerambacht! Doe een leuke speeltuinenroute, ontdek het nieuwe belevingspad en haal wat lekkers af bij een van de paviljoenen. Bal mee, picknickkleed en je dag is compleet! 

9. Doe een Fun Puzzeltocht met de auto, fiets of wandelend! De funtochten werken helemaal via GPS op je smartphone, via een speciale app krijg je de opdrachten. Om mee te doen betaal je per auto normaal gesproken € 19,95, maar via Go-Kids krijg je 10% korting dus dan betaal je slechts €17,95. 

10. Zelf varen in het Duizend Eilandenrijk met Museum Broekerveiling! Museum Broekerveiling zelf mag helaas nog niet open, maar de bootjesverhuur is officieel van start! Goed getimed, want het zachte lenteweer is in aantocht. Via de site zelfvaren.nl kun je gemakkelijk een bootje huren! Ben je op zoek naar nóg meer leuke tips? Kijk dan eens op de site bij Go-Kids regio Alkmaar, daar is nog veel meer te vinden. Veel plezier! 
 
Cookie instellingen