AZ verlengt met Playing For Succes

AZ en Playing for Success gaan langer met elkaar door. Het contract werd vrijdag in het AFAS Stadion verlengd tot december 2026. De organisatie zet zich in voor kinderen die steviger in hun schoenen willen staan. Ook de komende jaren zijn kinderen hiervoor bij AZ op de juiste plek.

In de AFAS Skybox werd de nieuwe overeenkomst getekend door vertegenwoordigers van AZ, de gemeente Alkmaar, Playing for Success en de tien schoolbesturen die aangesloten zijn bij het project.

Playing for Success
Playing for Success is een project waar kinderen uit groep 7 en 8 en klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs aan meedoen. Het doel is om kinderen die steviger in hun schoenen willen staan een steuntje in de rug te geven. In het naschoolse programma werken de kinderen aan hun zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. Dit gebeurt in het AFAS Stadion, een voor de deelnemers unieke en inspirerende locatie. Sinds dit jaar is AZ-speler Pantelis Hatzidiakos ambassadeur van Playing for Success.

Konijn: ‘Hier je doelen halen is fantastisch’
Wethouder Elly Konijn was aanwezig en zette haar handtekening namens de gemeente Alkmaar. Zij is blij dat de samenwerking wordt verlengd. “Het is heel belangrijk voor de kinderen en daarom mag ik dit namens de gemeente Alkmaar weer vijf jaar ondersteunen”, reageerde ze. “Waar kun je nou vertellen dat je ergens naar toegaat waar je dingen leert en dat je dan eigenlijk in het AZ-stadion bent waar andere kinderen nooit komen. Hier je doelen halen is fantastisch.”

Rolie: ‘Zijn AZ dankbaar’
“Als je een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen hebt en je komt in een omgeving terecht waar je eigenlijk bent bevoorrecht, dan doet dat iets met een kind”, zegt Playing for Success-voorzitter Marleen Rolie. “We zijn AZ dan ook ongelooflijk dankbaar dat ze dit doen. En als je merkt dat al 2.450 kinderen dat steuntje in de rug hebben gekregen, dan weet je dat er nog meer kinderen zijn die erop zitten te wachten en dit nodig hebben.”

Jonker: 'Krachtig project'
Namens AZ zette marketingmanager Frank Jonker zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis. “Het is geweldig dat we de continuïteit van dit project weten te waarborgen met deze contractverlenging van vijf jaar”, reageert hij. “Sinds de start hebben circa 2.500 leerlingen meegedaan. Dat we dat al vele jaren belangeloos met elkaar bewerkstelligen, zegt iets over de kracht van dit project.”

De leerlingen van PCC - Petrus Canisius College, Trinitas College, csg Jan Arentsz, Tabijn, SaKS, Ronduit Scholen Alkmaar, Allente, Blosse, ISOB en SOVON kunnen ook de komende 5 jaar deelnemen aan de training van PfS in het stadion van AZ.

Cookie instellingen