Gouden Griffel winnaar bezoekt IKC Oudkarspel

“De Kinderboekenweek is bij uitstek het moment om het lezen extra onder de aandacht te brengen bij leerlingen en ouders”, aldus Ariane Breimer, directeur van het IKC Oudkarspel.

“Een aantal weken geleden hebben wij besloten om tijdens de Kinderboekenweek een schrijver uit te nodigen. De keuze viel op Yorick Goldewijk, schrijver van het boek ‘Films die nergens draaien’. En wat ontzettend leuk was het om vlak voor de start van de Kinderboekenweek te horen dat Yorick Goldewijk de Gouden Griffel had gewonnen!” Yorick heeft de groepen 5, 6, 7 en 8 bezocht en natuurlijk had hij de Griffel meegenomen. 

Op een bijzonder leuke en onderhoudende manier heeft hij vervolgens verteld over zijn leven in Alkmaar, over hoe moeilijk het was zijn eerste boek uitgegeven te krijgen en zijn passie voor muziek. En het lievelingsboek van de schrijver? Ronja, de roversdochter van schrijfster Astrid Lindgren. Een van de leerlingen riep enthousiast dat dit ook zijn lievelingsboek was en schrijver en leerlinge hadden elkaar gevonden. Yorick nam de leerlingen vervolgens mee in zijn fantasiewereld, een reis door het oneindige heelal en wat je daar allemaal tegen kunt komen. Vervolgens mocht iedereen daar op geheel eigen wijze een tekening van maken. De leerlingen hebben echt genoten van het bezoek en na afloop gingen ze met elkaar op de foto. Een mooie herinnering voor later. Natuurlijk heeft Yorick duidelijk gemaakt dat lezen of voorlezen heel belangrijk is en dat je gewoon elke dag tijd moet maken om te gaan lezen. Als dank voor zijn bezoek en om nog even te vieren dat Yorick de Gouden Griffel had gewonnen werden bloemen overhandigd en nog enkele mooie woorden gesproken. Het was al met al een meer dan geslaagde ochtend of, zoals een van de leerlingen het zei: “Het was supergaaf en die meneer is super aardig”.

Artikel Rodi Media
Cookie instellingen