Juf Mies van De Phoenix feestelijk met pensioen

Na meer dan 40 jaar met kinderen te hebben gewerkt, waarvan de laatste 16 jaar op de Phoenix, mag juf Mies met pensioen. Afgelopen woensdag nam ze feestelijk afscheid van de hele school. In een prachtige limousine van Big Limo werd ze samen met haar man, kinderen en kleinkinderen opgehaald van huis.

Het was een prachtig onthaal op het schoolplein van de Phoenix. De chauffeur van Big Limo reed de lange, witte limousine het schoolplein op, waar alle kinderen van de hele school stonden te wachten. Er waren vele ‘ohhhs’ en ‘ahhhs’ bij het zien van de glimmende limousine en er klonk enthousiast gejuich toen juf Mies uitstapte.

Door een haag van kinderen met zelf versierde bogen liep Mies naar het podium toe. Daar werd ze toegesproken op deze speciale dag en zongen alle kinderen uit volle borst het welkomstlied. Daarna ging iedereen naar binnen en ging juf Mies, na de koffie met gebak, langs alle groepen. Bij elke groep kreeg ze iets aangeboden; een versje, liedje, een wens, een knutsel, knuffel of cadeau. Kortom: een afscheidstour door de school met allemaal feestelijkheden.

Als grote verrassing had juf Mies zelf een heerlijke traktatie geregeld voor alle kinderen van de Phoenix. Buiten op het schoolplein stonden twee van haar kinderen en een kleinkind achter een ijscokar en deelden aan ieder kind een ijsje uit!

Na een welverdiende lunchpauze was er buiten op het schoolplein een uitzwaaimoment voor de ouders. Ze kregen de kans om juf Mies te bedanken voor haar jarenlange inzet en toewijding, haar goede zorgen voor hun kinderen en om haar uit te zwaaien.

Daarna volgde een heerlijke high coffee and tea geheel verzorgd en geserveerd door het van der Meij College afdeling HBR (Horeca, Bakker en Recreatie), die altijd te porren is voor betekenisvolle opdrachten als deze. Onder het genot van koffie en thee en de overheerlijke zelfbereide hapjes van de van der Meij studenten, zongen de collega’s Mies toe, vertelden anekdotes van vroeger en zetten haar op allerlei manieren in het zonnetje. Hier en daar werd een traantje weggepinkt. Een zeer gewaardeerde collega, die ze ontzettend gaan missen, maar die het verdient met pensioen te gaan. Ook tijdens de receptie daarna, met collega’s , oud collega’s, bestuursleden en genodigden bleek hoe geliefd en gewaardeerd Mies is.

Mies kan terugkijken op een werkzaam leven als leerkracht van het jonge kind en op een feestelijke laatste dag op de Phoenix. Ze kan nu echt gaan genieten van haar vrije tijd, kinderen en kleinkinderen, fietsen en op vakantie gaan!
Cookie instellingen