Kleuters en peuters spelen samen op Kindcentrum Atalanta

Op Kindcentrum Atalanta wordt al een aantal jaar gebouwd aan de samenwerking tussen de opvang en het onderwijs, zodat gezamenlijk een doorgaande leerlijn van 0 tot 12 jaar kan worden aangeboden. Op basisschool Atalanta wordt vanaf de kleuters Engels gegeven. Op het kinderdagverblijf komt het Engels terug tijdens de thema’s, in liedjes en tijdens het eten en drinken. Zo leren de kinderen al jong dat er ook andere talen zijn en pikken ze deze taal al spelenderwijs op.

De opvang en het onderwijs werken aan gezamenlijke thema’s die ze vaak samen openen of afsluiten. De methode Kanjertraining is zichtbaar in het hele kindcentrum. In de school en op de BSO wordt de Kanjertaal gesproken. Ook spelen de peuters en de kleuters samen.

Drie keer per jaar gaan de peuters van IKC Atalanta op bezoek bij de kleuters van het kindcentrum. De peuters mogen meespelen in de klas, worden voorgelezen of mogen een keer op het grote schoolplein spelen. Allemaal dingen die ze vaak spannend vinden als ze net op school starten. Door ze alvast in de klas mee te laten spelen met hun eigen klasgenootjes van de opvang of peuteropvang en hun eigen juf, maken ze op een laagdrempelige manier kennis met de basisschool. 

De kleuters maken de peuters wegwijs in de klas, helpen ze met een werkje of spelen samen in de hoek. Dit is heel leerzaam voor de kleuters. Zij voelen zich verantwoordelijk, leren uitleggen en samenwerken en voelen zich, als jongsten van de school, even heel groot.

Kijk ook eens op obs-atalanta.nl

Artikel Rodi 31 mei 2022
Cookie instellingen