Langedijk4GlobalGoals schenkt bomen

Vrijdag 18 november zijn een beuk en een berk verwelkomd op het plein van basisscholen De Phoenix en De Koolvlet in Broek op Langedijk. De bomen zijn onderdeel van de vergroening van het schoolplein. De bijeenkomst werd bijgewoond door honderden leerlingen en tientallen leerkrachten en ouders.

De twee bomen zijn geschonken door stichting Langedijk4GlobalGoals. Ze krijgen volgend jaar een vaste plek op het plein en moeten voor schaduw zorgen. Het plein wordt daarvoor aangepast. Een werkgroep waarin beide scholen, de BSO, ouders en architect Renet Korthals Altes samenwerken is daar inmiddels mee bezig. Zij bepalen uiteindelijk de definitieve plek van de bomen. Het gaat om een groot project om het plein te gaan vergroenen.

Het begin is er
Trijnie Bakker van Langedijk4GlobalGoals hield de aanwezigen voor dat vergroening van het plein beter is voor zowel het milieu als voor jonge kinderen. Bomen zorgen immers voor schaduw, dus koelte, en de bladeren houden het felle zonlicht tegen. Twee jonge bomen zijn niet genoeg om het grote plein van voldoende schaduw te voorzien, maar het begin is er, aldus Trijnie. Mogelijk dat volgend jaar ook bij andere basisscholen een jonge boom wordt geplant. Zoals gezegd krijgen de bomen, geleverd en geplaatst door hoveniersbedrijf Hondsdraf uit Heerhugowaard, volgend jaar hun definitieve plaats. Dan wordt ook het plein verder aangepast.

Artikel Dijk en Waard 
Cookie instellingen