Langedijker Run weer een groot succes

Zondag 12 juni werd de Langedijker Run weer gehouden en het was weer een groot succes!

Deze zevende editie van de Run was één groot feest. Met bijna 700 deelnemers aan de start had de organisatie onder aanvoering van Ton Horseling een mooi deelnemersrecord te pakken.

“Wij kijken met ontzettend veel plezier terug op een prachtige editie van de Run. Het hele dorp én omstreken was uitgelopen voor dit evenement, dus alle deelnemers konden rekenen op enthousiaste aanmoedigingen en applaus. Ondanks de coronapauze, of dankzij de coronapauze, was er een groot deelnemersveld dit jaar, fantastisch! Onze hele grote dank gaat uit naar alles deelnemers, vrijwilligers, EHBO de Verbondenheid, fotografe Diane Rozendaal, DJ Frank Merk, Michel Butter van De Waard Transport en alle mensen langs het parcours voor hun ondersteuning”, aldus Horseling, die ook de speakerfunctie voor zijn rekening nam.

Over het parcours gesproken, ditmaal had de organisatie geregeld dat de lopers van de 5 en 10 kilometer via een ponton een sloot konden oversteken, een leuke extra uitdaging voor de lopers. “Sowieso vinden we het leuk om de Langedijker Run ook echt langs mooie plekjes van Langedijk te laten gaan en we houden ervan om elke editie een aantal verrassingen aan te brengen. Naast de ponton over het water ging de looproute ook over het landgoed van Wijndomein De Koen van Pieter de Boer. Letterlijk tussen de wijnranken door, mooi toch?”

Bij de kidsrun van Stichting Lief Langedijk van 800 meter werd Morris Koenekoop uit Tuitjenhorn heel knap eerste, bij de 1200 meter was dat Timo Brink uit Zuid-Scharwoude. Voor alle kinderen die hebben gelopen, was er een medaille. Vanuit de opvanglocaties van Allente werd er gerend voor het goede doel; De kanjerketting. Voor dit mooie doel waren er de voorgaande week al diverse acties georganiseerd om geld in te zamelen, en er is totaal € 1820,- opgehaald door de toppers van Allente. Een groot deel van het inschrijfgeld, uiteindelijk een bedrag van rond de 5000 euro, wordt gedeeld tussen dit doel, en Hospice Schagen.

Winnaar bij de volwassen op de 5 kilometer werd de Poolse Nederlander Jakub Manikowski uit Nieuwveen, die bijna vliegend over de finish kwam in een tijd van slechts 00:16:14 minuten! Winnaar van de tien kilometer werd Koen Nicolai uit Hoorn in een eveneens razendknappe tijd van 00:30:56.

De Businessrun van 5 kilometer werd gewonnen door de toppers van Aannemersbedrijf R. Blankendaal. Zij namen maandag met trots de Gouden Klinker wisselbokaal, een vergulde klinker uit de Dorpsstraat, mee naar de bedrijfskantine in Heerhugowaard! Hiermee namen ze de bokaal over van hun collega’s van Bouwbedrijf De Geus die deze ereprijs de laatste keer in de wacht sleepten.

Kijk voor alle uitslagen en video’s van de finish op www.delangedijkerrun.nl.
Cookie instellingen