Leerlingen De Phoenix stelen de show Museum Broekerveiling

Afgelopen week is het PROEFlab van Museum BroekerVeiling officieel geopend door Burgemeester Maarten Poorter. Hij werd hierbij ondersteund door leerlingen van De Phoenix uit Broek op Langedijk. 

Museum BroekerVeiling heeft er een bijzondere educatieve ruimte bij. Afgelopen week was de feestelijke opening van deze verrassende nieuwe ruimte: het PROEFLAB. Een plek waar kinderen volop kunnen ruiken, proeven, experimenteren en beleven.

Met de hulp van tien leerlingen van basisschool de Phoenix werd het PROEFLAB geopend. De leerlingen waren speciaal voor de gelegenheid door het museum ingewerkt om de verrassende experimenten in het PROEFLAB te begeleiden als echte ‘Etenschappers’ en ‘Gronderzoekers’. 

Deskundig begeleidden de leerlingen burgemeester Maarten Poorten, wethouder Nils Langedijk en vele andere genodigden met de experimenten. Zo proefde de burgemeester van popcorn gezoet met bietjes, werd er stroom opgewekt met aardappelen en appels en waren er kleurexperimenten met rode kool. De kinderen waren duidelijk in hun element, niet alleen als begeleiders van het PROEFlab, maar ook bij de ontvangst van de genodigden en in de horeca namen ze het initiatief.

Verleden, heden, toekomst
Het museum wil hiermee een krachtig educatief aanbod neerzetten rondom thema’s als duurzaamheid, grond, groenten en gezonde voeding. Het PROEFLAB legt daarbij verbinding tussen het verleden, het heden en de toekomst. Er is immers veel veranderd in de route van Grond tot Mond. We kunnen leren van het verleden en tegelijkertijd vraagt deze tijd om haar eigen innovatie en vernieuwende oplossingen voor lastige vraagstukken.

De komende maanden worden alle basisscholen in de gemeente Dijk en Waard in de gelegenheid gesteld om het PROEFlab te bezoeken. Tijdens de schoolvakanties zal het ook regelmatig open zijn voor de museumbezoekers.
 
Cookie instellingen