Na 44 jaar onderwijs tijd voor vrije tijd

In 1978 maakte Elfred Bakker voor het eerst kennis met het onderwijs als groepsleerkracht. Nu 44 jaar later gaat hij met vervroegd pensioen als mede bestuurder van Stichting Allente. 

In al die jaren heeft hij een mooie loopbaan gehad en meerdere posities bekleed. En iedere functie heeft zijn charmes gehad en veel opgeleverd. 

Elfred zegt zelf: “Ik kijk met trots terug hoeveel we hebben bereikt door het samenspel met het team. Welke functie je ook hebt in een organisatie, je kan het nooit alleen.”

Allente
Elfred was vanaf 2010 bestuurder van De Blauwe Loper, wat in 2020 is gefuseerd met Atrium en Kinderopvang Langedijk naar Allente. In deze 12,5 jaar heeft Elfred veel betekend voor de scholen in Langedijk en Heerhugowaard door de samenwerking met de gemeente, het samenwerkingsverband en andere gremia. Elfred heeft zich onder andere sterk gemaakt voor de nieuwbouw in St. Pancras, een traject dat wel 15 jaar heeft geduurd, maar waar nu eindelijk hard gewerkt wordt aan een nieuw IKC voor opvang en onderwijs. Menig collega en partner kijkt dan ook met plezier en bewondering terug op de energie die hij al die jaren in de ontwikkeling van de scholen heeft gestoken.

Vervroegd pensioen
Elfred gaat met vervroegd pensioen, omdat hij altijd heeft gezegd dat hij stopt wanneer hij 65 jaar wordt. Nu de leeftijdsgrens van het pensioen is opgerekt, wil hij toch met 65 jaar stoppen en genieten van zijn vrije tijd. Maar stilzitten is natuurlijk niet aan hem besteed. Hij maakt onderdeel uit van de Raad van Toezicht van Stichting Trigoon om het lijntje met het onderwijs te houden. Daarnaast wil Elfred kinderboeken gaan schrijven en buddy worden van eenzame ouderen en om hen een leuke tijd te bezorgen. Maar het allerbelangrijkste vindt Elfred dat hij thuis de rollen kan omdraaien door voor zijn vrouw te koken, het huishouden en de boodschappen te doen. Kortom, Elfred zal zich niet gaan vervelen in zijn nieuwe rol.

Allente wil Elfred Bakker bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de kinderen in het onderwijs en we wensen hem een hele fijne tijd toe met zijn gezin en kleinkinderen.

Artikel Dijk en Waard 9 juni
Cookie instellingen