Opening IKC De Poolster

Daltonschool De Kleine en Grote Beer in Heerhugowaard bestaat 50 jaar en gaat vanaf 23 augustus door als integraal kindcentrum. “En als je iets nieuws gaat beginnen, dan hoort daar ook een nieuwe naam bij”, kondigt bestuurder Elfred Bakker de feestelijke onthulling aan. Directeur Bianca Veldman trekt vanaf het dak van de school het doek omhoog, en daar staat het: IKC De Poolster.

Deze eerste schooldag na de zomervakantie, is de allereerste dag van het integraal kindcentrum. Dat betekent dat de school nu ook buitenschoolse opvang (BSO) aan het aanbod heeft toegevoegd. Ook heeft de school sinds een aantal jaar peuteropvang. Daarmee is het een plek geworden waar kinderen welkom zijn van hun tweede tot twaalfde levensjaar. Bianca: “Bij de overkoepelende organisatie Allente is de wens om echt met één doorgaande lijn te werken. Daarom zullen alle scholen op den duur integrale kindcentra worden. De schotten tussen onderwijs en opvang halen we weg. Zo wordt er bij onze peuteropvang en BSO gewerkt met dezelfde pedagogische visie als in de school. Voor de kinderen is het fijn dat ze overal dezelfde gezichten zien, en dat in een vertrouwde omgeving. Overigens zijn er ook leerlingen die na school naar een externe BSO gaan, en dat mag ook.” 

Lintje doorknippen
Voor het officiële openingsmoment hadden alle kinderen zich maandag om 12.00 uur op het schoolplein verzameld. Toen de directeur weer van het dak afgeklommen was (Elfred door de microfoon: “Juf Bianca doet nu iets dat eigenlijk helemaal niet mag”), was het de beurt aan Kaylan en Haitham. Kaylan uit groep 7/8 zat vorig schooljaar in de commissie die de nieuwe naam koos, mooi in de lijn van de oude naam. Haitham uit groep 4 is een van de kinderen die vanmiddag voor het eerst naar de BSO gaan. Samen mochten ze het lint doorknippen. En daarmee is IKC De Poolster dan officieel geopend!

Artikel Rodi Media 23-08-2021
Cookie instellingen