Schoolvoetbaltoernooi afgetrapt - mét aandacht voor smeren van zonnebrand

Op de velden van SVW ‘27 is woensdagmiddag 23 maart het schoolvoetbaltoernooi 2022 afgetrapt. Speciale aandacht ging deze middag uit naar de campagne ‘Nu Smeren voor Later’ van stichting Veilig buiten in de zon.

Dankzij de steun van vele sponsors beleeft het Heerhugowaardse schoolvoetbaltoernooi dit jaar zijn 37e editie. In totaal komen circa negentig teams in actie in verschillende categorieën: jongens groep 5/6, meisjes groep 5/6, jongens groep 7/8 en meisjes groep 7/8. Tot en met 8 april worden elke woensdag- en vrijdagmiddag wedstrijden gespeeld; op 6 en 8 april wordt gestreden om de felbegeerde wisselbekers en woensdag 20 april staat de superfinale op het programma tegen de kampioenen van Langedijk. 

Smeren
Woensdag was tevens de aftrap van de actie Nu Smeren voor Later, een initiatief van de Heerhugowaardse stichting Veilig buiten in de zon die vorig jaar in het leven is geroepen om huidkanker te voorkomen door ervoor te zorgen dat er op zoveel mogelijk buitenplaatsen gratis zonnebrand beschikbaar is. De stichting richt zic vooral op speeltuinen, sportclubs en schoolpleinen, plekken waar veel jonge kinderen zijn. Want juist bij de jonge huid kan blootstelling of verbranding blijvende schade tot gevolg hebben. Juist door nu te smeren en je huid te beschermen tegen overmatige blootstelling aan zonnestraling, voorkom je op latere leeftijd huidkanker.

“Met de stichting willen we scholen, kinderdagverblijven, buitenspeel- en sportplaatsen voorzien van dispensers met zonnebrand. Zo kan ieder kind altijd en overal ingesmeerd worden en wordt je huid beschermen tegen de zon net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen.”, aldus Viviane van den Bichelaer, een van de initiatiefnemers. Met crowdfunding, sponsoring, subsidies en schenkingen wil de stichting heel Nederland veroveren. Bij plaatsing van elke dispenser gaat er 5 euro naar het KWF. 

Meer weten of dit initiatief steunen? Kijk voor meer informatie op www.veiligbuitenindezon.nl.

Artikel Dijk&Waard
Cookie instellingen