Opleidingen


Bij Allente kun je als medewerker een scala aan trainingen en opleidingen volgen. Er is keuze uit een divers aanbod, die bijdraagt aan een ieders ontwikkeling.
 

BBL-opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 

 

Allente is een samenwerkingsverband aangegaan met ROC kop en verschillende kinderopvang organisaties met als doel het ontwikkelen van een nieuwe opleiding ‘Gespecialiseerd pedagogisch medewerker voor het kindcentrum PWI’. Dit vanuit de behoefte om actief in te spelen op de maatschappelijke ontwikkelingen, maar ook om vanuit gezamenlijkheid invulling te geven aan een opleiding en zoveel mogelijk op te leiden in en met de beroepspraktijk. De studenten lopen binnen Allente 2 jaar BOL stage. In het derde jaar zijn zij BBL-er en draaien zij mee in de formatie. De opdrachten in de praktijk sluiten aan bij ontwikkelingen binnen de IKC’s.
 

Allente Academy


Leren van en met elkaar!


Leerkrachten van Allente-scholen zijn gedreven en hebben passie voor hun werk. Ze zetten hun kennis en vaardigheden optimaal in om kinderen vooruit te helpen. Op Allente-scholen wordt elk kind gezien. Onze leerkrachten hebben oprechte interesse in hun leerlingen, in elkaar en in alle ouders. Zij zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van het onderwijs en het versterken van kwaliteit.
 

Vakmanschap en kwaliteit

We stimuleren kinderen te worden wie ze kunnen zijn. We vinden het belangrijk dat kinderen veel leren en zich optimaal ontwikkelen. De Allente Academy wil dit ook bereiken voor de leerkrachten. We leggen de lat hoog en staan voor vakmanschap en kwaliteit. Bij Allente werken professionele leerkrachten die zichzelf steeds willen verder ontwikkelen. We bouwen aan groots onderwijs in een kleine setting.
 

Voor (en door) collega's

De Allente Academy is de de huisacademie van Allente. Zij verzorgt bijeenkomsten, cursussen en trainingen voor álle medewerkers van Allente. De Allente Academy biedt trainingen, bijeenkomsten, evenementen, workshops en interessante sprekers. De bijeenkomsten zijn erop gericht elkaar te ontmoeten en kennis, vaardigheden en gedrag te vergroten en te delen.

 

Allente Café


Dé ontmoetingsplek om in een ongedwongen sfeer je collega’s te ontmoeten!

Het Allente café is al enige tijd de ontmoetingsplek waar we als pedagogisch medewerker en als leerkracht van en met elkaar kunnen leren over ons fantastische vak. Elke derde woensdag van de maand komen we samen in de Vijzel bij de Twuijvermolen in Sint-Pancras. Aan de hand van workshops denken we na over ons vak, maar krijgen ook handreikingen waar we meteen de volgende dag mee aan de slag kunnen in de praktijk. We nodigen gastsprekers uit, maar ook binnen Allente is het een plaats waar je je talenten kunt delen met collega’s door zelf een workshop te verzorgen!
Cookie instellingen