De Carrousel / De Fonkelsteen

Jenaplanonderwijs is een onderwijsbenadering die gericht is op het creëren van een sociale en zelfbewuste basis voor leerlingen. Openbare jenaplanschool De Carrousel/De Fonkelsteen is een school die jenaplanonderwijs aanbiedt.

Bij jenaplanonderwijs gaat het niet alleen om het aanleren van schoolse kennis en vaardigheden, maar ook om de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. Er wordt veel nadruk gelegd op zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en het leren rekening houden met elkaar.

Kinderen krijgen de ruimte om individueel en samen met hun klasgenoten hun talenten te ontdekken. Ze worden gestimuleerd om zelfstandig te leren en worden voorbereid op een zelfstandige en sociale rol in de maatschappij. Het jenaplanonderwijs heeft als doel om leerlingen te helpen groeien tot zelfbewuste en sociaal betrokken individuen.

Binnen De Carrousel hebben we peuteropvang waarbij de ontdekking en ontwikkeling van kinderen van 2-4 jaar centraal staat. We bieden zowel vaste als flexibele peuteropvang aan, zodat ouders kunnen kiezen wat het beste bij hun situatie past. Daarnaast hebben we een VVE peutergroep voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben bij hun taalontwikkeling of andere gebieden.

Graag heten wij u en uw kind welkom op onze school voor een persoonlijke rondleiding en informatie op maat. U kunt hiervoor een afspraak maken met de directeur Bianca Deinum via [email protected]
 
De Carrousel De Fonkelsteen
Smaragd 27
1703 GA Heerhugowaard
072 57 157 74
Onyx 89
1703 CG Heerhugowaard
072 57 204 37

www.obsdecarrousel.com

Klik hier voor een digitale tour door De Carrousel en De Fonkelsteen

 

Cookie instellingen