Buitenschoolse opvang (BSO)

Buitenschoolse opvang (BSO): uitdagend, sportief, creatief en vooral leuk!
Samen spelen, ontdekken, grenzen leren kennen, je gewaardeerd voelen, vriendschappen sluiten: dat is het leven van kinderen in de basisschoolleeftijd. Zeker oudere kinderen willen vanuit zichzelf de wereld verkennen en leren van nieuwe ervaringen. Daar sluit de BSO van Allente in Heerhugowaard en Langedijk zoveel mogelijk bij aan.

Onze BSO is er voor kinderen vanaf vier jaar totdat zij overgaan naar het voortgezet onderwijs. Uw kind kan bij ons terecht voor schooltijd, na schooltijd, op vrije dagen en in vakanties. Het is een plek waar voor ieder kind wat te beleven is. De pedagogisch medewerkers plannen iedere dag verschillende activiteiten: sport en spel, knutselen, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes en workshops van dansles tot voetbaltraining. De kinderen kunnen zich ook lekker met een boek terugtrekken op de bank of in een luie stoel. Want voorop staat dat BSO voor kinderen vrije tijd moet zijn. Dat wil zeggen dat bijna alles mag en niets moet.

Onze BSO's liggen verspreid over de gemeente Dijk & Waard. Zo hebben wij een buitenschoolse opvang in:
Sint Pancras (de Torenkamer, BSO De Hasselbraam, Muizenhol, Spijtebijt en de Vrijbuiters)
Broek op Langedijk (Waaidorp en De Krullevaar)
Noord Scharwoude ('t Honk, Wiplala en Ziezo)
Oudkarspel (Bontebaai)
Heerhugowaard (BSO De HelixBSO de Poolster en BSO Atalanta)

Onze BSO locaties zijn gevestigd in diverse basisscholen of liggen in de buurt van de scholen. We halen uw kind op van school, lopend of met onze eigen personenbusjes.
 

Wat bieden wij?

Reguliere BSO
In de BSO kunnen kinderen kiezen voor bezigheden die aansluiten bij hun leeftijd en belangstelling. Wij bieden in zowel Langedijk als Heerhugowaard activiteiten aan voor de verschillende leeftijdsgroepen: 4 en 5 jaar, 6 en 7 jaar en de 8+ groep.

Sport en Spel BSO
Wij bieden ook een speciale Sport en Spel BSO aan. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen in deze buitenschoolse opvang meedoen aan sport, spel en bewegen. Het aanbod van activiteiten varieert van voetbal, handbal, hockey en atletiek tot een eigen creatieve invulling van diverse balsporten, dans en/of recreatief spel. Hebben kinderen zelf ideeën voor een activiteit of toernooi, dan kunnen ze dit samen met de medewerkers opzetten. Het doel van deze sportieve BSO is om alle kinderen te motiveren tot sport, spel en bewegen. De Sport en Spel BSO's vindt u hier:
't Honk in Zuid-Scharwoude
Waaidorp in Broek op Langedijk
Torenkamer in St. Pancras

Zwemles bij de BSO
Wij bieden ook zwemles aan in samenwerking met Zwemschool De Geus, onderdeel van De Geus Langedijk, onder leiding van een gediplomeerd zweminstructeur. De kinderen worden dan vanuit de BSO locatie naar zwemles gebracht. Zij worden altijd begeleid door een pedagogisch medewerker die helpt met aan- en uitkleden. Zij is ook tijdens de zwemles aanwezig in het water. Op deze manier ondersteunt zij de zweminstructeur en zorgt zij ervoor dat de kinderen zich ook in het water veilig en vertrouwd voelen. 
De Zwem BSO is voor kinderen uit Sint Pancras en Broek op Langedijk.
Lees hier meer over de Zwem BSO.

Natuur BSO
De natuur ontdekken en je vrij voelen is een uitgangspunt bij de Natuur BSO, De Vrijbuiters.
Elk seizoen en elk weertype biedt specifieke mogelijkheden. Wat groeit er allemaal in de lente? Waterspellen in de zomer, huttenbouwen en paddenstoelen zoeken in de herfst en sleeën in de winter. Elk seizoen kunnen er natuurgerelateerde activiteiten worden aangeboden. 

Vakantie en studiedagen
Tijdens de schoolvakanties bieden wij vakantieopvang aan. Als u een regulier contract heeft, zijn de vakanties en studiedagen bij de prijs inbegrepen. Er bestaat een mogelijkheid tot het afnemen van extra dagdelen. Deze worden dan apart in rekening gebracht.
 

Nieuwsgierig?

Benieuwd naar uw netto kosten? Ga naar onze rekentool.

Aanmelden kan via de button bovenaan de pagina.
Cookie instellingen