Gastouder aan het woord

Susan Spaans is een gastouder, die sinds 2017 als gastouder werkt. Susan is een jonge enthousiaste vrouw die het heel leuk vindt om als gastouder aan het werk te zijn. Omdat Susan haar werk als gastouder belangrijk vindt, pakt zij de zaken zeer serieus aan. Zo heeft Susan een bedrijfsnaam, namelijk Susan’s Gastouderopvang. Ook heeft ze een eigen website, deze is www.susansgastouderopvang.nl.

Waarom wilde je graag als gastouder werken en wat trok je aan? 
Ik ben dol op kinderen. Het gastouderschap is een zelfstandig beroep en ik kan als gastouder zelf mijn werktijden bepalen.

Wat vindt  je van je werk als gastouder?
Het is de hele dag gezellig druk en ik heb veel verantwoordelijkheid voor de kinderen. Ook vind ik het heerlijk dat ik van de leuke en gezellige momenten mag genieten met de gastkindjes!
 
Wat vind je leuk bij het omgaan met kinderen? 
Dat kinderen altijd eerlijk zijn en hun onverwachte, onbevangen en spontane gedrag met soms grappige uitspraken!
 
Hoe ziet je dagindeling eruit?
Dit verschilt per dag en hangt af van de leeftijd van de kinderen. Onder andere met de kinderen spelen, knutselen of een spelletje doen. Verder zijn natuurlijk ook de basisbehoeftes belangrijk, zoals eten en drinken geven, naar bed brengen (middagtukje), wandelen (waaronder het uit school halen). Maar ook vind ik het belangrijk dat kinderen vrij kunnen spelen.
 
Wat vind je van belang in de opvoeding?
Ik vind het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Maar oo de sociale ontwikkeling is belangrijk, ik wil kinderen leren naar elkaar te luisteren en te delen. De regels in huis moeten duidelijk zijn voor de kinderen, zij weten dan precies wat wel en niet mag.

Waarom vind je dat gastouderopvang goed is voor een kind?
Er is een huiselijke sfeer, kinderen hebben veel aandacht nodig en krijgen dit ook in de gastouderopvang. Ook vind ik het belangrijk dat ze veel naar buiten gaan. Verder is het ook goed voor kinderen om met andere kindjes te spelen.
 
Waarom zouden ouders moeten kiezen voor Gastouderopvang?
Gastouderopvang is een flexibele vorm van opvang en is vaak kleinschalig. Een groot voordeel is dat er geen wisselingen van personeel zijn en er is meer aandacht voor de wensen van ouder. Een gastouder moet tegenwoordig aan veel wettelijke eisen voldoen, zo moet zij een diploma op minimaal MBO 2 Helpende Zorg en Welzijn hebben, een gastouder moet ook een EHBO certificaat en een VOG (Verklaring Omtrent Goed gedrag) hebben.
 
Hoe ervaar je het contact met Gastouderbureau Allente?
Er is een goede bemiddeling en ik hoop dat de behulpzaamheid en communicatie zo goed blijft, zoals het nu is!

Mocht u vrijblijvend een afspraak willen maken om te kijken bij Susan’s Gastouderopvang, kunt u contact opnemen met Gastouderbureau Allente, telefoonnummer 0226-320208. Gastouderbureau Allente kan u ook meer vertellen over de gastouderopvang in het algemeen en natuurlijk is het altijd mogelijk om vrijblijvend informatie aan te vragen over de kosten voor de gastouderopvang.
Cookie instellingen