LOR Gastouderbureau

Even voorstellen: Kelly Molenaar van LOR-Gastouderbureau

Wie is Kelly en waarom heb je gekozen voor een gastouder voor opvang?
Ik ben Kelly en ben samen met mijn partner Joris sinds juni 2018 trotse ouders van Theo. We hebben bewust gekozen voor een gastouder, omdat we het fijn vonden dat steeds dezelfde persoon er is voor onze zoon, dat er niet teveel kinderen per keer zijn en dat de opvang in een huiselijke sfeer is. We zijn heel blij dat de opvang ons zo goed bevalt als dat we gehoopt hadden.

Wat is je motivatie geweest om in de LOR van het gastouderbureau te gaan?
Ik heb de afgelopen jaren bestuurlijk werk gedaan binnen mijn badmintonvereniging en vond het nu tijd om weer eens wat anders te doen, maar op een minder hoge frequentie. Tijdens het intakegesprek gaf Nora aan dat er te weinig mensen zitten in de ouderraad en dat het belangrijk is dat deze raad door blijft gaan. Dit was voor mij een fijn moment om weer wat op te pakken en ergens aan te kunnen bijdragen. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar wat het gastouderbureau nog meer doet, buiten voor mij een fijne gastouder te regelen.

Wat doe je zoal in de LOR?
Tijdens de bijeenkomsten bespreken we het wel en wee van het gastouderbureau. Wanneer er nieuwe documenten zijn (denk aan een pedagogisch werkplan of protocol) nemen we deze door en geven we tips en adviezen.
Wat een belangrijk punt is, is dat we adviesrecht hebben op de tarieven van het gastouderbureau. Niet over de tarieven van de gastouders, zij zijn zelfstandigen, dus kunnen hun eigen tarief bepalen.
De leden van de ouderraad sluiten wisselend (en afhankelijk van de agenda) aan bij de vergaderingen van de Cor (Centrale ouderraad van Allente). Er wordt per keer bekeken of het zinvol is, omdat de inhoud van deze vergaderingen vaak gaan over het beleid op de groepen. Dit is veelal niet van toepassing in de gastouderopvang.

Hoe vaak vergaderen jullie?
We komen met de ouderraad meestal zo’n 3 tot 4 keer per jaar bij elkaar. De vergaderingen zijn meestal niet langer dan 1,5 uur, vaak ook korter. Indien wenselijk of nodig schuiven we ook bij de Cor vergaderingen aan, dit doen wij gemiddeld 2 keer per jaar.

Waarom zouden andere ouders van het gastouderbureau zich moeten aansluiten bij de LOR?
Ik vind het belangrijk dat de ouderraad door blijft gaan. Tijdens de eerste keer dat ik er bij was, werd mij verteld wat er gedaan moest worden door het gastouderbureau als de raad niet volledig is of opgeheven wordt. Hier schrok ik van. Alle ouders worden dan bij ieder te nemen besluit gemaild en moeten door middel van bijvoorbeeld enquêtes over elk punt hun mening geven. Als werkende moeder weet ik hoe veel je hiervan al krijgt en hoe weinig je eraan toe komt om dit soort dingen in te vullen. Het is dan fijn te weten dat er mensen zijn die in de ouderraad zitten en zich hiervoor inspannen namens jou. Maar hiervoor moet de raad wel voltallig zijn en zijn er naast mij nog minstens twee ouders nodig die dit met mij willen doen, omdat de twee andere leden vanaf komende zomer gaan stoppen omdat ze dan geen gastouderopvang meer afnemen.

Wil je ook in de LOR van het Gastouderbureau? 
Neem contact op met de Ouderraad van het Gastouderbureau via [email protected] of [email protected]


 
Cookie instellingen